Az Eden Stratégiai Intézet 230 várost vizsgált meg – elsősorban az önkormányzat „smartságát” értékelve – és 2021 márciusában publikált jelentésében Szingapúrt hozta ki világelsőnek a smart city összevetésben. Szöul, London, Barcelona, Helsinki a további sorrend. Az első 50-ben Tallin, Oslo, Moszkva, valamint több kínai város először szerepel a 2017 óta évente közölt listán.

A szingapúri IMDA média-hatóság szerint az erőfeszítések a gazdaság igényeinek kielégítésére és az újonnan megjelenő digitális bizalmi technológiák által lehetővé tett új lehetőségek felszabadítására összpontosulnak.

Szingapúr fel akar készülni a globális digitális bizalmi piac lehetőségeire

A szingapúri Infocomm Media Development Authority (IMDA) és a szingapúri Nemzeti Kutatási Alapítvány (NRF) a következő öt évben 50 millió USD-t fektet be digitális bizalmi képességeinek fejlesztésére.

A beruházás célja, hogy segítsen Szingapúrnak kiaknázni az új lehetőségeket, valamint kezelni a globális digitális bizalmi piac várhatóan exponenciálisan növekvő igényeit.

Partnerségi alapú megközelítés

Az IMDA azt tervezi, hogy összefogja a kutatóintézeteket, a felsőoktatási intézményeket és az ipart, hogy ösztönözze a bizalom-technológiák kutatását és fejlesztését. Az erőfeszítések az ipar szükségleteinek kielégítésére és az újonnan megjelenő digitális bizalmi technológiák által lehetővé tett új lehetőségek felszabadítására összpontosulnak. Néhány kiemelt téma:

  • a magánélet megőrzésének technológiái, amelyek lehetővé teszik a szervezetek számára, hogy betekintést nyerjenek az adatokba, miközben az információkat és a forrásokat védik
  • a feltörekvő területekkel foglalkozó technológiák a decentralizált identitás és hitelesítés területén – lehetővé téve a kormány számára, hogy a jövőre felkészített képességeket alakítson ki, számítva az internet következő szakaszában megvalósuló fejlesztésekre
  • tesztelés és stabilitás annak érdekében, hogy a digitális technológiák biztonságosak és megbízhatóak legyenek, és lehetővé tegyék a fogyasztók és az érdekelt felek számára, hogy nyugodt ügyleteket folytassanak.

Szingapúr egy kiegyensúlyozott és együttműködő megközelítésben hisz, amelyben mesterséges intelligencia irányítását más nemzetközi mesterséges intelligencia-irányítási megközelítésekkel közösen alakítják.