2018 óta digitális, smart sporttérkép segíti a sportolni, mozogni vágyókat a XIII. kerületben. A folyamatosan fejlődő térkép a sport13.hu honlapján érhető el, ahol sportáganként is lehet keresni a mozgáslehetőségeket. A térkép sportegyesületeket, szabadtéri edző- és fitneszparkokat jelenít meg, és egy kattintással bővebb információhoz juthatunk, másrészt az adott egyesület honlapjára jutunk.

Több, mint 100 éve sportolunk

A kerület több mint 100 éves sportmozgalmát kiemelten kezeli az önkormányzat. A helyi sportélet prioritásai közé tartozik – a versenysport utánpótlás-nevelése mellett – az óvodai-iskolai testnevelés, a diáksport, a szeniorsport, a szabadidősport és a hátrányos helyzetűek sportfeltételeinek szervezése, fejlesztése, illetve a kerületben élők ösztönzése, hogy igényük legyen az aktív mozgásra egészségük megóvása érdekében. Itt a sport minden kerületi lakos számára hasznos és egészséges szabadidő-eltöltés lehet. Aki sportolni szeretne, széles választékot talál – akár rákattintva az okos sporttérképre, amelyet évente frissítenek az új információk alapján.

A már működő  Budapest13 smart city applikáció további fejlesztési elképzelései közt szerepel, hogy a sport-szabadidő eltöltéssel kapcsolatos szolgáltatásokat is szerepeltetünk. Bármi ötleted, javaslatod lenne, írd meg az info@smartcity13.hu címre!

Letöltöm az applikációt!

Melbourne már egyszerre smart és sportos

Melbourne híres a sportszeretéről – az 1956-ban itt rendezett olimpián a magyar csapat 9 aranyérmet, 10 ezüstöt és 7 bronzot szerzett. A város fatasztikus honlapján az Aktív Melbourne virtuális élmények oldalon található a COVID 19 kapcsán létrehozott tájékoztató a városban elérhető online jóga, aerobic, tai-chi és egyéb programokról – ezek általában Zoom-on, vagy egyéb manapság egyre népszerűbb szolgáltatások révén élvezhetők. Rövid regisztrációt követően csatlakozhatsz a gyerekeknek, és/vagy felnőtteknek szóló edzésekhez. Egy applikáció is segíti a város által kínált szabadidő és sport lehetőségek igénybevételét: az Active Melbourne applikációt itt Budapesten letöltve ugyan kis fejtörésre kényszeríti az ember, de végül felajánl a „lakóhelyemhez legközelebbi” uszodák, futópályák közül párat…

Találkozzunk valamelyik futópályán – ott még a maszk viselése sem kötelező.